ဘာေၾကာင့္ စပ်စ္သီးက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းတာလဲ
ေကာ္ပါးနဲ႔ သံဓာတ္လို သဘာဝသတၱဳဓာတ္ေတြၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္ အရိုးက်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
စပ်စ္သီးကို မၾကိဳက္ဘူးဆိုတဲ့လူ အေတာ္နည္းပါတယ္။ စပ်စ္သီးမွာ သဘာဝသတၱဳဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြနဲ႔ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ၾကြယ္ဝပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာ
စပ်စ္သီးမွာ pterostilbene လို႔ေခၚတဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့ခ်ေပးနိုင္ပါတယ္။
အရိုး
ေကာ္ပါးနဲ႔ သံဓာတ္လို သဘာဝသတၱဳဓာတ္ေတြၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္ အရိုးက်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
ပန္းနာရင္ၾကပ္
စပ်စ္သီးက ပန္းနာရင္ၾကပ္ျဖစ္ပြားနိုင္မႈကို ေလ်ာ့ခ်ေပးနိုင္ပါတယ္။ ပန္းနာရင္ၾကပ္ျဖစ္ပြားတာကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
အစာမေၾကမႈ
စပ်စ္သီးပံုမွန္စားျခင္းဟာ အစာမေၾကတာေတြနဲ႔ အစာအိမ္ေအာင့္တာေတြကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
Photos & Source: Zeenews
No comments:
Post a Comment